Zorg en behandeling

Werkwijze

Uitgeput, zorgen, verdriet, slapeloosheid, stress, conflicten thuis of op het werk kunnen de balans in uw leven verstoren. Angst- en paniekklachten, trauma’s, lichamelijke klachten  of depressieve klachten kunnen het dagelijks functioneren ook ernstig belemmeren. Dan kan het zijn dat u gewoon hulp nodig hebt om weer evenwicht te laten ontstaan. Met deskundige psychologische begeleiding en aandacht creëren we weer greep op het leven en leert u herkennen en erkennen wat nodig is om weer draagkracht te ontwikkelen.

Naast een persoonlijke intake vult u ook 1 of 2 vragenlijsten in. We stellen voorafgaand aan de behandeling een diagnose om goed inzicht te krijgen zodat we u adequaat kunnen helpen bij uw vraag en het zoeken naar oplossingen. In een op maat gemaakt begeleidingsplan wordt samen met u bekeken welke aanpak het beste past om een positieve bijdrage te leveren aan uw situatie. Gangbare behandelmethoden zijn Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance en Commitment Therapie (ACT) , Systeemtherapie, Schematherapie, EMDR. Een standaard gesprek duurt 45 minuten.

MAATWERK

U bent uniek daarom is maatwerk het uitgangspunt! U werkt samen met één vaste psycholoog. De psycholoog kan u op verschillende manieren helpen. Via individuele consulten, soms mogen ook naaste betrokkenen meepraten, praktische oefeningen, telefonische contacten,  e-mailcontacten etc. wordt er gewerkt aan uw herstel.

UW HULPVRAAG CENTRAAL

Uw hulpvraag staat centraal. Dat wil zeggen dat uw klachten of zorgen het uitgangspunt van onze aandacht is. Het behandelplan is gericht op datgene wat u wilt bereiken binnen het traject. Steeds wordt concreet gewerkt aan het doel, namelijk dat u zonder hulpverlener weer verder kan en dat uw klachten afnemen.

VOOR WIE

De gezondheidszorgpsycholoog is een generalist: de behandelingen zijn toegankelijk voor mensen die om uiteenlopende redenen enige tijd begeleiding nodig hebben. De gezondheidszorgpsycholoog  werkt in de eerste lijn, dat wil zeggen dichtbij, snel toegankelijk en iemand die een probleem of klacht vlot en praktisch aanpakt.