Depressie

Als je last van een depressie hebt, merk je dat doordat je gedurende langere tijd last heeft van somberheid en lusteloosheid.

Je hebt minder belangstelling voor dingen en je hebt moeite om je te concentreren. Je voelt je moe, lusteloos, minderwaardig en snel geïrriteerd. Sommige mensen ervaren het leven als een zware last en denken soms zelfs aan de dood. Een depressie kan lang duren, maar kan ook vanzelf overgaan. Vaak worden de klachten in de loop van een aantal weken dan vanzelf minder. Worden de klachten niet minder of blijf je er last van houden in het dagelijkse leven? Maak een afspraak met een gezondheidszorgpsycholoog.

wat doet de gezondheidszorgpsycholoog?

Vanaf de eerste afspraak praat de gezondheidszorgpsycholoog met je over je depressieve gevoelens. Het is bekend dat gesprekken, eventueel in combinatie met medicijnen, goed helpen. Na een aantal gesprekken zul je merken dat je controle krijgt over je depressieve gevoelens. Zijn de klachten weg, maar komt de depressie na verloop van tijd weer terug? Wacht niet te lang en maak opnieuw een afspraak.